Förstklassiga dalakockar på Sabaton Open Air

Vi byter ut de vanliga ”matknallarna” till dalakockar med lokalproducerade delikatesser. Under ledning av White Guide-kocken och tillika förre SM-mästaren i BBQ, Görgen Tidén kommer besökarna få njuta av the Taste of Dalarna – smaken av Dalarna.

Görgen Tidén
  • Jag har samlat några av mina vänner för att sätta ihop nåt som jag tror kommer att älskas av en hårdrockande publik, säger Görgen och fortsätter. 
  • Det kommer bli klassiker som lokalproducerade hamburgare och mina hemliga ribs. Dessutom kommer det serveras viltkebab, raggmunk med fläsk samt andra läckerheter som lax och aborre

Nästan alla råvaror kommer att komma från Dalarna. Köttet kommer till exempel från Siljans Chark i Mora.

  • Det är jättespännande och viktigt att få vara med i denna satsning, säger Johan Molin, VD för Siljans Chark. 
  • Vi vill att alla besökare ska få en helhetsupplevelse och känna på vilken underbar mat vi kan göra här i Dalarna säger festivalchefen Patrik Hedenström.

Till och med matbodarna kommer att vara lokalproducerade. Istället för raden av matvagnar kommer festivalbesökarna mötas av en faluröd länga med vita knutar, tillverkad av Dalahus bara några mil från festivalområdet.

– Det är resurssmarta bodar, specialgjorda för Sabaton Open Air, som är lätta att återanvända år efter år. Man ska vara rädd om naturens resurser, säger Pontus Wikström, på Dalahus AB. 

Förutom Görgen Tidén kommer maten att tillagas av Jimmy Stening som synts mycket i TV4, Kalle Fjällrud, Simon Håll från Avesta, Mats Ansell från Mora, Petter och Micke från Kokkonsten i Falun och Steve Nyman