NERVED

Efter tio års tystnad är NERVED tillbaka. Och det med besked! Albumet Leave It All Behind fick 4 av 5 i Rocknytt och summerades med ”…ett eget DNA som sträcker sig förbi exempelvis Rammstein.” Men så sparade de inte heller på krutet.

På skivan gästades de av såväl Jakob Samuel (The Poodles), Richard Sjunnesson (The Unguided), delar av Dalasinfoniettan samt mixades av stormästaren Pontus Frisk och mastrades av legendaren Henke Jansson. Inte oväntat hade recensenten i Stargazed Magazine svårt att påminna sig om när, eller någonsin, han hört en mer välljudande produktion.

Men det är på scenen som bandet levererar “käftsmäll efter käftsmäll” enligt Richard Sjunnesson. Eller som Zak Tell (Clawfinger) uttryckte det “så bra att jag blir förbannad!” Och det är inte undra på. NERVED består ju av oerhört rutinerade musiker som delvis gjort sin karriär utanför den traditionella hårdrocksscenen.

Sättningen är Petra Kvännå (Sky High, Team Cans m fl), Joachim “Kim” Björkegren (Max Martin, Chosen By Gods m fl), Elias Modig (Eagle-Eye Cherry, The Guild m fl) och Joacim “Machine” Brunnberg (Eskobar, Mike Granditsky m fl) – ledda av bandets grundare och huvudsaklige låtskrivare Marcus Hanser.
NERVED är alltså någonting så ovanligt som nya veteraner, som framför en modern form av alternativ metal.

De plockar vilt med influenser från så vitt skilda genrer som blues, electronica och eurodisco. Detta gör dem “mycket svårt att förbli oberörd av” enligt Sweden Rock Magazine.

Nördfakta: Bandets video för “I Love You [revisited] feat Jakob Samuel” var den mest sedda på Rocknytt.net under 2018.