Vi som arrangerar Sabaton Open Air

Den här festivalen är unik på så sätt att den startades av bandet Sabaton redan 2008 (under namnet ”Rockstad: Falun”) och har arrangerats av bandet och dess eget handplockade crew sen dess.

Det första året arrangerades festivalen inomhus, under en dag, och lockade ca 1 600 besökare.

Den senast genomförda festivalen, 2018, lockade ca 16 400 besökare över 4 festivaldagar.

Sabaton Open Air anses vara den ultimata Sabaton-upplevelsen som årligen lockar tusentals besökare från hela världen till Falun. Vi har varje år en stor utmaning att bibehålla, och utveckla, den speciella känsla av att tillhöra familjen Sabaton genom att besöka festivalen.

Arenan

Vår arena är Riksskidstadion Lugnet i Falun.
En arena som årligen tar emot tiotusentals besökare på olika arrangemang, sommar som vinter, och som har all tänkbar bekvämlighet på armlängds avstånd. I den intilliggande sportanläggningen finns gym, utomhuspool, vattenrutschkana, bastu mm.

Att promenera ner på stan tar ca 20 minuter.

Till vintern 2015 genomfördes en omfattande renovering av arenan inför VM på längdskidor och det som främst märks för besökarna är tillgången till fräscha vattentoaletter precis intill scener och serveringsområdet.

Organisationen

Vi har en stab av arbetsledare som sköter allt praktiskt på plats under festivalen med hjälp av ett hundratal frivilliga volontärer och föreningar.

Ledningsgruppen består av följande personer:

Patrik Hedenström – Projektledare / Festivalchef.
Krister Lindholm – Bandbokningar / PR / Grundare.
Fredrik Bellskog – Säkerhetsansvarig.
Pär Sundström – Kreativ ledare / Grundare.

Festivalen drivs som ett företag och innehar självfallet F-skatt samt fullgoda försäkringar för sin verksamhet. Bolagets juridiska information är:

Eventbolaget Falun AB
Centralvägen 42B
791 46 Falun, Sweden

Org nr: 559024-0304
VAT: SE559024030401