Northtale

Northtale

NORTHTALE grundades här i Falun, vid Sabaton Open Air 2017!
Den Falu-bördiga sångaren Christian Eriksson och den Amerikansk / Brasilianske gitarristen Bill Hudson träffades när båda spelade med olika band på festivalen.

Hudson, som spelade med DIRKSCHNEIDER (2017) och CIRCLE II CIRCLE (2012), ville starta ett nytt originalprojekt och ansåg att bara en sångare av Erikssons kaliber kunde få sin musik att lyfta, men som medlem i TWILIGHT FORCE kunde Eriksson bara komma överens med att sjunga på Hudsons sånger som gästsångare.

När Eriksson lämnade Twilight Force i slutet av samma år började han och Hudson planera att starta ett band som de kunde fokusera 100% på. Något där båda kunde uttrycka och skapa musik som de verkligen älskade!

Båda musikerna hade varit i kontakt med en annan Falu-bördig herre, före detta Yngwie MALMSTEEN trummisen Patrick Johansson, som omedelbart enades om att bli bandets trummis. Johanssons stil och turné-erfarenhet, passade som handen i handsken och tog omedelbart NORTHTALEs musik till nästa nivå.

Bandets line-up kompletterades av en annan svensk, Göteborgs-baserade Mikael T. Planefeldt (STREAMLINE) samt den Amerikanska piano-virtuosen Jimmy Pitts (ETERNITY’S END / PITTS-MINNEMAN) på keyboard.

NORTHTALE avser att återfå samma känsla som de hade som unga fans av traditionella Power Metal-band från 80-talet och 90-talet. Med medryckande melodier och lyriska teman som handlar om självstyrka, självförbättring och den verkliga världens dagliga ämnen.