Tungsten

Torsdag Aug 4 - 16:45

Torsdag Aug 4

Det metalliska grundämnet Tungsten har den högsta smältpunkten av alla metaller och har enormt hög densitet. Omsatt i musikaliska termer kan vi väl säga att TUNGSTEN som gästar Sabaton Open Air sommaren 2022 är ett metal-band där det kokar på scen och att de är ett Stentungt och tight band.

För tighta band har de, åtminstone ¾ av sättningen. Bakom rodret står Anders Johansson i egen hög person (Hammerfall, Y. Malmsteen´s Rising Force och mycket mer) och framför sig stoltserar två av hans söner, Karl (bas) och Nick (gitarr). Tightare än blodsband är nog svårt att nå. Sångaren Mike Andersson (Cloudscape) kompletterar med en stark och mycket varierad stämma, något som passar TUNGSTEN perfekt.

För det är där musiken också landar, i variationen. Musiken hämtar influenser både från den klassiska hårdrocken och den nutida metal-musiken till en skön blandning. Debutalbumet ”We Will Rise” släpptes så sent som i år, och än så länge är inte turnélistan så diger, så i bästa fall blir du den som kan säga: ”Jag såg dem redan 2021 på Sabaton Open Air.”

Här är ett smakprov på TUNGSTENS musik, titellåten We Will Rise:

Biljetter till Sabaton Open Air hittar du här: http://sabat.one/Tix2020