Falun är en lagomt liten stad, men med stora möjligheter till boende då vi är vana att ha tusentals besökare i stan under olika arrangemang året runt.

Under Sabaton Open Air finns det såklart möjligheter att bo på våra egna campingplatser precis intill festivalområdet. Här kommer en enkel förklaring till vad vi själva kan erbjuda:

Tälta:

På vår egna tält-camping ges du möjlighet att slå upp ditt tält (Ej tillåtet med så kallade partytält eller andra skrymmande extra lösningar). Vår personal hjälper dig att hitta en lämplig plats där det finns ledigt utrymme.

Det finns en enklare kiosk på campingen och såklart toaletter i form av bajamajor.

Gratis duschar finns i en intilliggande byggnad, och med festivalarmbandet ges du även rabatterad entré till Lugnets badanläggning med utomhus-pool, vattenrutschkana, duschar, bastu mm.

Biljett som krävs: Alla som skall vistas på tältcampingen måste ha en biljett som inkluderar camping.

Husvagn / Husbil:

På vår egna camping för er som kommer med en bostad på hjul ges du möjlighet att parkera din bostad på en särskilt avsedd yta som är plan. Förtältet kommer du tyvärr inte att ha nytta av då ytan är mycket begränsad och vi måste ge så många som möjligt plats för sin bostad. Personbilen parkeras på parkeringsplatsen av utrymmesskäl.

På den här ytan finns vatten som du kan fylla i dina egna medhavda dunkar, ström (230/10A med egen sladdvinda ges), toaletter i form av bajamajor samt att gratis duschar finns i en intilliggande byggnad, och med festivalarmbandet ges du även rabatterad entré till Lugnets badanläggning med utomhus-pool, vattenrutschkana, duschar, bastu mm.

Biljett(er) som krävs: Alla som skall vistas på denna camping måste ha en biljett som inkluderar camping.

Din bostad på hjul måste dessutom ha sin egen biljett. (För fordon längre än 8 (åtta) meter krävs dubbla biljetter.)

(Dvs: Alla människor har biljett inkl camping, din bostad har en egen biljett!)

MC-camping:

Reser du till oss på motorcykel ges du möjlighet att slå upp ditt tält intill din MC. Denna special-yta ligger i direkt anslutning till campingen för husvagn / husbil och ni delar bekvämligheter med den.

Skall du dela bostad med någon i en husvagn eller husbil får du parkera din MC intill bostaden.

Biljett(er) som krävs: Alla som skall vistas på denna camping måste ha en biljett som inkluderar camping.

Din MC måste dessutom ha sin egen biljett.

(Dvs: Alla människor har biljett inkl camping, din MC har en egen biljett!)

Regler för våra campingytor:

Allt handlar om sunt förnuft, och vill absolut inte förbjuda mer än det vi känner oss tvingade till, samt sånt som är förbjudet enligt Svensk lag.

Ta alltså inte med:

  • Sånt som är förbjudet enligt lag, exempelvis vapen (du har inte ens nytta av en liten kniv under 4 dagar i Falun), och illegala droger. Alkohol är inte illegalt, men den får inte förekomma i glasflaska då vi tänker på risken för glaskross som både djur och människor kan ta allvarlig skada av.
  • Glasförpackningar. Här är det utrymme för undantag såklart. En liten parfymflaska, eller en sminkspegel är såklart helt okej att ta med. Större glasförpackningar som ex öl eller spritflaskor är förbjudna.
  • Party-tält eller andra skrymmande lösningar. Även ditt förtält är inte tillåtet att använda av utrymme och säkerhets-skäl.
  • Möbler som anses skrymmande och / eller brandfarliga. En stor gammal soffa är alltså inte att rekommenderat att släpa med sig, medans en liten campingstol och ett litet bord är välkommet.
  • Stora batterier, exempelvis bilbatterier.
  • Elverk.
  • Flaggstänger.
  • Alla typer av djur. Oavsett anledning så är din katt, hund, iller, alligator, bi-svärm eller liknande, inte lämpligt att ta med på en festival eller en festivalcamping, så de får stanna hemma.

Som sagt, det handlar om sunt förnuft och våra ordningsvakter kan komma att beslagta det som inte hör hemma på våra campingar enligt listan ovan.

Parkering:

Vi har en egen parkeringsyta tillgänglig där din bil (även den som drar din husvagn) kan parkeras.

För att vara säker på att ha en P-plats där rekommenderar vi att köpa en parkeringsbiljett innan du anländer.

(Dvs: Inga fordon, förutom Motorcyklar som får parkeras vid den husvagn / husbil man ska bo i, får parkeras på campingytorna)

Öppettider camping:

Samtliga campingytor öppnar på Onsdagen klockan 12, och stängs på Söndagen klockan 12.

Kommer du till Falun innan, eller planerar att stanna längre, och vill ha någonstans att bo så får du tyvärr lösa det på egen hand, kanske med hjälp av informationen här nedan:

Övrigt boende som till exempel hotell, vandrarhem, stugor, pensionat och uthyrnings-rum rekommenderar vi att besöka Turistbyråns webbplats här och se vad som finns tillgängligt.

Personalen på Turistbyrån älskar dessutom att hjälpa till så tveka inte att kontakta dem!