Burning Witches

Fredag Aug 5 - 18:30

Fredag Aug 5

Innan kristendomen tågade in i Europa och ersatte våra ursprungliga traditioner med sina, så var tiden runt den 1 november känd som Samhain, natten då själar kunde vandra mellan dimensionerna och umgås med de levande.

Eldar tändes för att visa själarna vägen och druider och häxor var fullt upptagna med offergåvor, riter och annat denna mytomspunna natt. Legender berättar om häxors sammankomster med Hin Håle själv och om man själv ville träffa en häxa denna natt så skulle man bara ta på sig kläderna ut-och-in och gå baklänges. Då skulle häxan uppenbara sig.

Besökare på Sabaton Open Air behöver inte göra annat än att lösa en biljett för att se schweiziska BURNING WITCHES livs levande på en av våra scener nästa sommar.

Denna kvintett har slagit metalvärlden på käften sedan den självbetitlade debuten 2017 med sin old school/speedmetal där jämförelser görs med bl a Judas Priest och Iced Earth. Sedan starten har det gått raskt för bandet så de har redan förtrollat fans på de större festivalerna ute i Europa. Och i sommar är det vår tur!

Det utlovas en magisk show där ni dras med i en häxcirkel av adrenalin, allsång och ett sjuhelvetes jävla drag!

Här får du ett smakprov ”Wings of steel”: